MODYFIKACJA SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA
Stargard Szczeciński, dnia 27 września 2010r.
Nasz znak: PUP.PRP.SzM.2430-1/6/2010
Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na realizację usług szkoleniowych dla osób bezrobotnych w ramach projektu pn.: „Rynek pracy dla każdego” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VI Działania 6.1 Poddziałania 6.1.3 POKL
MODYFIKACJA SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA
Zamawiający informuje, że działając na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy – Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759 ze zm.) wprowadził modyfikację dotyczącą treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 na realizację usług szkoleniowych dla osób bezrobotnych w ramach projektu pn.: „Rynek pracy dla każdego” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VI Działania 6.1 Poddziałania 6.1.3 POKL.
Część II SIWZ „Opis przedmiotu zamówienia” „Część V – „Kucharz małej gastronomii”” ust.3 otrzymuje nowe brzmienie:
> w SIWZ jest:
Program zajęć obejmuje, co najmniej 170 godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia w podziale na zajęcia teoretyczne – zajęć edukacyjnych wraz z przerwami i praktyczne. Przy czym, co najmniej 80% godzin stanowią zajęcia praktyczne. Program szkolenia zawiera, co najmniej następujące moduły:
2) Sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.
3) Sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa.
5) Sporządzanie potraw z podrobów.
6) Sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich.
7) Przygotowanie sosów gorących.
8) Przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących.
10) Sporządzanie potraw dietetycznych.
11) Sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów.
12) Sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne.
13) Obsługa kasy fiskalnej oraz programu „Subiekt” lub równoważny.
> W SIWZ powinno być:
Program zajęć obejmuje, co najmniej 170 godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia w podziale na zajęcia teoretyczne – zajęć edukacyjnych wraz z przerwami i praktyczne. Przy czym co najmniej 80% godzin stanowią zajęcia praktyczne. Program szkolenia zawiera, co najmniej następujące moduły:
2) Sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.
3) Sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa.
5) Sporządzanie potraw z podrobów.
6) Sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich.
7) Przygotowanie sosów gorących.
8) Przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących.
10) Sporządzanie potraw dietetycznych.
11) Sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów.
12) Sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne.
13) Obsługa kasy fiskalnej oraz programu „Subiekt” lub równoważny.
14) Rachunek zawodowy.
15) Prawo pracy.
16) BHP i p.poż
17) Materiałoznawstwo.
18) Maszynoznawstwo.
19) Technologia.
20) Ochrona środowiska.
21) ABC przedsiębiorczości w tym zarządzanie przedsiębiorstwem.
Niniejsza modyfikacja stanowi integralną część SIWZ. Pozostałe zapisy SIWZ pozostają niezmienione.
Pobierz: Modyfikacja specyfikacji istotnych warunków zamówienia