MODYFIKACJA SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

Stargard Szczeciński, dnia 27 września 2010r.

Nasz znak: PUP.PRP.SzM.2430-1/6/2010

          Dotyczy: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na realizację usług szkoleniowych dla osób bezrobotnych w ramach projektu pn.: „Rynek pracy dla każdego” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VI Działania 6.1 Poddziałania 6.1.3 POKL

 

MODYFIKACJA SPECYFIKACJI ISTOTNYCH WARUNKÓW ZAMÓWIENIA

 

 

Zamawiający informuje, że działając na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy – Prawo zamówień publicznych(Dz. U. z 2010r. Nr 113, poz. 759 ze zm.)  wprowadził modyfikację dotyczącą treści Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości mniejszej niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 na realizację usług szkoleniowych dla osób bezrobotnych w ramach projektu pn.: „Rynek pracy dla każdego” współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu VI Działania 6.1 Poddziałania 6.1.3 POKL.

Część II SIWZ „Opis przedmiotu zamówienia” „Część V – „Kucharz małej gastronomii”” ust.3 otrzymuje nowe brzmienie:

>  w SIWZ jest:

Program zajęć obejmuje, co najmniej 170 godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia w podziale na zajęcia teoretyczne – zajęć edukacyjnych wraz z przerwami i praktyczne. Przy czym, co najmniej 80% godzin stanowią zajęcia praktyczne. Program szkolenia zawiera, co najmniej następujące moduły:

1)      Obróbka termiczna mięsa.

2)      Sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.

3)      Sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa.

4)      Sporządzanie potraw z ryb.

5)      Sporządzanie potraw z podrobów.

6)      Sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich.

7)      Przygotowanie sosów gorących.

8)      Przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących.

9)      Przygotowanie zakąsek.

10)  Sporządzanie potraw dietetycznych.

11)  Sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów.

12)  Sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne.

13)  Obsługa kasy fiskalnej oraz  programu „Subiekt” lub równoważny.

 

>     W SIWZ powinno być:

Program zajęć obejmuje, co najmniej 170 godzin przypadających na jednego uczestnika szkolenia w podziale na zajęcia teoretyczne – zajęć edukacyjnych wraz z przerwami i praktyczne. Przy czym co najmniej 80% godzin stanowią zajęcia praktyczne. Program szkolenia zawiera, co najmniej następujące moduły:

1)      Obróbka termiczna mięsa.

2)      Sporządzanie potraw z mięsa, zwierząt rzeźnych i dziczyzny.

3)      Sporządzanie potraw z drobiu i dzikiego ptactwa.

4)      Sporządzanie potraw z ryb.

5)      Sporządzanie potraw z podrobów.

6)      Sporządzanie potraw półmięsnych i jarskich.

7)      Przygotowanie sosów gorących.

8)      Przygotowanie deserów oraz napojów zimnych i gorących.

9)      Przygotowanie zakąsek.

10)  Sporządzanie potraw dietetycznych.

11)  Sporządzanie potraw kuchni staropolskiej oraz kuchni innych narodów.

12)  Sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne.

13)  Obsługa kasy fiskalnej oraz  programu „Subiekt” lub równoważny.

14)  Rachunek zawodowy.

15)  Prawo pracy.

16)  BHP i p.poż

17)  Materiałoznawstwo.

18)  Maszynoznawstwo.

19)  Technologia.

20)  Ochrona środowiska.

21)  ABC przedsiębiorczości w tym zarządzanie przedsiębiorstwem. 

 

Niniejsza modyfikacja stanowi integralną część SIWZ. Pozostałe zapisy SIWZ pozostają niezmienione.

 

 

Pobierz: Modyfikacja specyfikacji istotnych warunków zamówienia

 

 

Wytworzył:
Marta Szczepińska-Pieniążek
Udostępnił:
Sagat Dariusz
(2010-09-27 11:57:44)
Ostatnio zmodyfikował:
Sagat Dariusz
(2010-09-27 12:05:42)
       DRUKUJ TĘ STRONĘ Obrazek drukarki